The IJCAI-09 Workshop on

Automated Reasoning about Context and Ontology Evolution

ARCOE-09

July 11-12, 2009
Pasadena, California, USA

held at the

International Joint Conference on Artificial Intelligence

arcoe-09 submission organization abstracts program links arcoe home

THIS PAGE CONTAINS ARCHIVAL INFORMATION ABOUT THE 2009 EDITION
GO TO ARCOE HOME FOR UP-TO-DATE INFORMATION



Workshop Program

Day 1 (July 11th 2009)

08h30 to 09h00 Registration
09h00 to 09h30    Introduction to ARCOE
Track 1: COMMON SENSE AND NON-MONOTONIC REASONING
09h30 to 10h30 Invited talk: Small is again beautiful in Description Logics
Baader
Coffee Break (30min)
11h00 to 11h30 Inconsistent-Tolerant DL-Lite Reasoning: An Argumentative Approach
Moguillansky, Wassermann
11h30 to 12h00 Forgetting for Knowledge Bases in DL-Lite_{bool}
Wang, Wang, Topor
Lunch (2h)
14h00 to 14h30 AGM Revision in Description Logics
Ribeiro, Wasserman
14h30 to 15h00 First Steps in EL Contraction
Booth, Meyer, Varzinczak
15h00 to 16h00 Panel discussion: Theme TBA
Coffee Break (30min)
Track 2: CONTEXT AND ONTOLOGY
16h30 to 17h00 Shifting Valence Helps Verify Contextual Appropriateness of Emotions
Ptaszynski, Dybala, Shi, Rzepka, Araki
17h00 to 17h30 Context Discovery via Theory Interpretation
Kutz, Normann
17h30 to 18h00 Contextualized OWL-DL KB for the management of OWL-S effects
Redavid, Palmisano, Iannone, Doran (presentation)

Day 2 (July 12th 2009)

09h00 to 10h00 Invited talk: Title TBA
McGuinness
10h00 to 10h30    Modeling the External Quality of Context to Fine-tune Context Reasoning in Geo-spatial Interoperability
Sboui, Bedard, Badard
Coffee Break (30min)
11h00 to 11h30 A Conflict-based Operator for Mapping Revision
Qi, Ji, Haase
Track 3: AUTOMATED ONTOLOGY EVOLUTION
11h30 to 12h00 Unite: A New Plan for Automated Ontology Evolution in Physics
Bundy
Lunch (2h)
14h00 to 14h30 An Architecture of GALILEO: A System for Automated Ontology Evolution in Physics
Chan, Bundy
14h30 to 15h00 A Case Study of Ontology Evolution in Atomic Physics as the Basis of the Open Structure Ontology Repair Plan
Lehmann
15h00 to 15h30 Atypicalities in Ontologies: Inferring New Facts from Topological Axioms
Jouis, Habib, Liu
Coffee break (30min)
Track 4: LINKS AND INTEGRATION BETWEEN TRACKS 1 TO 3
16h00 to 17h00 Participants Scientific Discussion
17h00 to 18h00 Plenary Business Meeting, closing of the workshop followed by social activities

 

Please note: Preliminary Program may be subject to variations.

[arcoe-09] [submission [organization] [abstracts] [program] [links] [arcoe home]